Skip to content Skip to navigation menu
On Friday, December 6, 2017, we are celebrating Independence Day and there will be no wholesale deliveries. Independence Day also has an impact on orders and deliveries.
Fazer Leipomot informs: Deliveries of Oululainen Reissumies Eväsleipä are on hold

Wihuri Demo Kitchen: ideoita ja inspiraatiota

Mikä inspiroi juuri nyt, Vuoden Kokki Mikko Kaukonen?

Pohjoismaat
Pohjoismaissa tehdään Euroopan parasta ruokaa puhtaista raaka-aineista.

Netflix ja urheilu
Katson Netflixistä Narcosia ja muita kansainvälisiä sarjoja. Myös Chef’s Table kiinnostaa. Lisäksi seuraan monipuolisesti urheilua ja aivan erityisesti jääkiekkoa, jalkapalloa ja golfia.

Instagram
Saan sieltä paljon inspiraatiota keittiöön.

Ravintola
Ruotsalainen ravintola Frantzén tekee herkullista ruokaa huippuraaka-aineista, jotka ovat lähellä sydäntäni. Intiimi 23-paikkainen ravintola yhdistelee vaikutteita skandinaavisesta ja japanilaisesta keittiöstä ja sai viime vuonna kolmannen Michelin-tähtensä.

Golf
Pelaan golfia kesäisin, pidän haasteista, siellä unohtaa työkiireet ja saa olla luonnossa.

Sydänsimpukka pastaa ja tomaatti-parmesan -salaattia

Simpukat

1 kg sydänsimpukoita
3 dl valkoviiniä
5 dl vettä

Possauta valkoviini, lisää vesi ja simpukat. Keitä hetken aikaa, kunnes simpukat aukeavat ja nosta reikäkauhalla pois ja keitä liemi 2/3 osaan.

Pasta

800 g tuorespagettia (voi käyttää kuivapastaa)
400 g sydänsimpukoita
4 dl kuohukermaa
4 dl simpukkalientä
½ kpl fenkolia
1 banaanisalottisipuli
½ kpl valkosipulia
1oksaa varsiselleriä
¼ pnt timjaminlehtiä
50 g parmesania
¼ pnt lehtipersiljaa
Mustapippuria, suolaa
½ kpl sitruuna

Leikkaa kasvikset, kuullota oliiviöljyssä, lisää simpukkaliemi, kerma ja keitä puoleen. Keitä pasta ohjeen mukaan suolavedessä. Lisää pasta, simpukat ja yrtit sekä mausta suolalla ja pippurilla. Raasta päälle parmesania ja koristele rucolalla. Viimeistele sitruunamehulla

Tomaattisalaatti

300 g värillisiä tomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl vaalea balsamicoa
¼ pnt basilikaa
parmesania 
mustapippuria

Leikkaa tomaatit ja basilika. Mausta suolalla, sokerilla, oliiviöljyllä, balsamicolla ja mustapippurilla. Raasta päälle parmesania.

Peuratartaria ja metsäsienimuhennosta

200 g jauhettua peuranpaistia/fileetä
2 rkl pikkelöityä hopeasipulia
1 rkl pikkelöityä sinapinsiemeniä
¼ pnt timjaminlehtiä
2 rkl rypsiöljyä
sormisuolaa, mustapippuria

Sekoita ainekset ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Pikkelöity sipuli

1 kpl hopeasipulia
1 dl pikkelilientä

Leikkaa sipulit ja vakumoi pikkeliliemeen.

Pikkelöity sinapinsiemen

3 rkl sinapinsiemeniä
1l vettä
2 dl pikkelilientä
¼ pnt timjaminlehtiä

Keitä sinapinsiemeniä vedessä 15 min. ja huuhtele hyvin. Kaada pikkeliliemi sinapinsiemenien päälle.

Pikkelöityjä sieniä

½ l metsäsieniä
4 dl pikkelilientä

Kiehauta pikkeliliemi ja kaada sienten päälle.

Pikkeliliemi

1 dl väkiviinaetikkaa 2 dl sokeria 3 dl vettä Kiehauta kaikki ainekset.

Mustatorvisienimuhennos

300 g mustatorvisieniä
500 g kuohukermaa
1 shalottisipuli
1 valkosipulinkynsi
50 g voita
1rkl soijaa

Kuullota voissa hienonnetut sipulit ja sienet. Lisää kerma ja keitä noin 15min. Mausta lopuksi suolalla, mustapippurilla ja soijalla.

 

Haudutettua piikkikampelaa, kukkakaalia ja hummerikastiketta

1 piikkikampela
1rkl kuivattua sitruunaa
10% suolalientä
kalaliimaa

Fileoi piikkikampela, suolaa fileitä suolaliemessä 5min. kuivaa hyvin. Raasta sisäpinnoille kuivattua sitruunaa, lisää kalaliimaa ja aseta fileet vastakkain. Kelmuta hyvin. Kypsennä 55C höyryssä, sisälämpö 44C.

Kukkakaalipyre

400 g kukkakaalia
50 g voita
1 dl kermaa
1 dl täysmaitoa
suolaa

Leikkaa kukkakaalit, lisää ainekset kattilaan. Keitä 8min., soseuta ja mausta suolalla.

Friteerattua kukkakaalia

4 kpl kukkakaalin nuppuja
suolaa

Friteeraa kukkakaalinuput 180C rasvakeittimessä noin 1min. Leikkaa puoliksi ja suolaa.

Hummerikastike

1 dl vahvaa hummerilientä/hummerifondia
2 dl kermaa
100 g voita
½ kpl sitruunaa
suolaa

Keitä kermaa ja hummerilientä 5min. Poraa voi sekaan, mausta suolalla ja sitruunalla.

Parsakaalin nuput

Suolaa, rypsiöljyä

Raasta parsakaalin nupuista kukinto pois ja ryöppää suolavedessä minuutin ajan. Jäähdytä ja mausta suolalla ja rypsiöljyllä.

 

 

Partaveitsisimpukkaa, grillattua leipää ja aiolia

1 kg partaveitsisimpukoita
4 kpl tomaattia
200 g tomaattimurskaa
1 dl valkoviiniä
2 rkl valkoista balsamicoa
1/6 pnt timjamia
1/6 pnt lehtipersiljaa
1/6 pnt rakuunaa
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
suolaa, mustapippuria

Kuullota leikatut kasvikset, lisää tomaattimurska, valkoviini, etikka ja keitä 5min. Lisää tomaatit kuutioina, simpukat ja leikatut yrtit. Hauduta simpukat kypsiksi ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Tarjoile grillatun maalaisleivän ja aiolin kanssa.

 

  • Wihuri_4v.svg
  • Wipak_4v.svg
  • brand-winpak.svg
  • Metrotukku_logo_sininen_uusi.svg
  • Tekninen_kauppa_4v.svg
  • Jetflite_4v.svg