News

Leed_Gold_535x300.jpg

Logistiikkakeskukselle LEED Gold -sertifikaatti

Uudelle logistiikkakeskuksellemme on myönnetty LEED Gold -ympäristösertifikaatti kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesta suunnittelusta ja rakentamisesta. Logistiikkakeskus on toinen LEED Gold-tason saavuttanut logistiikkarakennus Suomessa. Lue lisää

Oletko sinä Vuoden Kokki tai Vuoden Tarjoilija 2019?

Olemme pääkumppanina mukana valitsemassa uutta Vuoden Kokkia ja Vuoden Tarjoilijaa 4.–6.4.2019 Kevätmessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Kilpailun hakuaika on 15.11.2018–15.1.2019. Lue lisää

VT_VK_2_haku_2019_535x300.jpg
Yhteistyokumppanit_BD.jpg

Suomen Bocuse d’Or joukkueen yhteistyökumppanit vierailulla

Suomen Bocuse d’Or joukkueen yhteistyökumppanit vierailivat tällä viikolla uudessa logistiikkakeskuksessamme Vantaan Viinikkalassa. Tällä viikolla saatiin myös tieto, että lautasannoksen raaka-aineina ovat vihannekset ja äyriäiset.

Suomi kisaa Lyonissa toisena kilpailupäivänä

Ismo Sipeläinen ja hänen assistenttinsa Johan Kurkela harjoittelevat täysipäiväisesti Bocuse d’Orin finaaliin, joka pidetään Lyonissa 29.–30.1. Tänään suoritetussa arvonnassa Suomen joukkue kisaa toisena kilpailupäivänä, keskiviikkona 30. tammikuuta. Lue lisää

 

BDOR_torinossa_ismo ja johan 535x300px.jpg
Article_short_535x300_BB+PM.jpg

Haku Pizzamestari ja Burger Battle -kilpailuihin on alkanut

Olemme mukana valitsemassa uutta Pizzamestaria ja Suomen ensimmäistä Burgermestaria Fastfood & Café & Ravintola -messuilla maaliskuussa 2019 Helsingissä. Kilpailuihin voivat hakea ammatikseen ruokaa valmistavat kokit ja keittiömestarit. Lähde mukaan kisaamaan ja luomaan uusia trendejä! Lue lisää

R-kioski aloittaa yhteistyön Wihuri Aarnion Metro-tukun kanssa

R-kioski vastaa kaupan alan kilpailuun ja aloittaa yhteistyön Wihuri Oy Aarnion Metro-tukun kanssa. Vuonna 2019 käynnistyvä sopimus kattaa R-kioski Oy:n tuotehallinnan, varasto-, keräily- ja jakelupalvelut sekä tilausliikenteen. Lue lisää tästä.

WAarnio_Metro_R-kioski_535x300px_ajankohtaista.jpg
Article_short_535px_barona.jpg

Come work to our logistics center

Procurement and logistics processes will be moved to our own management in 2018. Barona is recruiting warehouse operatives to our new logistics center. Check open positions for warehouse operatives here

 

Ismo ja Johan neljänneksi & paras vatiannos

Ismo Sipeläinen ja Johan Kurkela sijoittuivat neljänneksi ja voittivat parhaan vatiannoksen Bocuse d’Orin Euroopan osakilpailussa Torinossa.

Wihurin Metro-tukku onnittelee Bocuse d’Or Team Finlandia neljännestä sijasta ja parhaasta vatiannoksesta Bocuse d’Orin Euroopan osakilpailussa Torinossa.

Voiton vei Norja, toiseksi sijoittui Ruotsi ja kolmanneksi Tanska. Lyonin finaaliin jatkavat myös Belgia, Sveitsi, Unkari, Islanti ja Iso-Britannia.

KEKE_tunnus_kestavä_kehitys_535x300px.jpg

Edistämme kestävää kehitystä

Kansainvälistä kestävän kehityksen viikkoa vietetään 30.5.–5.6. Kestävän kehityksen tavoitteet ovat osa vastuullisuusohjelmaamme ja toimenpiteet näkyvät monissa arjen teoissa, kehitysprojekteissamme sekä lähivuosien päämäärissä. Esim. Tampereen Metro-pikatukun sähkönkulutus on laskenut 20 % alkuvuoden aikana. Ennuste on, että vuositasolla se laskee noin 25 %. Tutustu vastuullisuustyöhömme

Olemme muuttaneet

Olemme muuttaneet uusiin tiloihin logistiikkakeskukseemme Vantaan Viinikkalaan.

Uusi osoitteemme on Suokallionkuja 2, 01740 Vantaa (PL 742, 01741 Vantaa).

Puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet sekä verkkolaskutustiedot säilyvät ennallaan.

Metro-pikatukkujen sekä kauttalaskujen laskutustiedot säilyvät toistaiseksi ennallaan ja muutoksesta tiedotetaan myöhemmin.

Näin löydät perille

Logistiikkakeskuksen toiminnot käynnistetään vaiheittain ja asiakastoimitukset aloitetaan syksyllä. Itsenäinen hankinta ja logistiikka mahdollistaa liiketoiminnan kehittämisen, ja voimme jatkossa tarjota asiakkaillemme entistä monipuolisempia palveluratkaisuja muuttuviin tarpeisiin. Visiomme on olla tukkukaupassa Suomen luotettavin kumppani.

Toimisto_toukokuu2018_tiedote_535x300.jpg
news_Mikko_Poikolainen_032018.jpg

Mikko Poikolainen Wihuri Oy Aarnio Metro-tukun asiakkuusjohtajaksi

Mikko Poikolainen aloittaa Wihuri Oy Aarnio Metro-tukun asiakkuusjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä 5.3. Mikko tulee Arlalta, jossa hän on viimeksi vastannut Arla Food Servicen toiminnasta. Aiemmin hän on työskennellyt Unilever Food Solutionsin maajohtajana sekä erilaisissa myynnin johtotehtävissä.

– Olen erittäin iloinen, että saamme Mikon joukkoomme. Hänellä on vankka kokemus liiketoiminnan johtamisesta ja asiakkuuksien pitkäjänteisestä kehittämisestä. Mikko vahvistaa osaamisellaan myös tavarantoimittajayhteistyötä oikealla hetkellä, kun aloitamme oman maahantuonnin ja logistiikan Vantaan Viinikkalan logistiikkakeskuksessa, toimialajohtaja Juha Mattila kertoo.

Myyntijohtaja Riku Nykänen vastaa Metro-pikatukkuketjumme operatiivisesta toiminnasta, alueellisten myyntipäälliköiden verkostosta sekä markkinoinnista.

Onnittelut kummallekin uusista tehtävistä ja tervetuloa taloon, Mikko!

Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -kisat lähenevät

Tule kannustamaan kanssamme kovatasoisia Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailijoita Gastro-messuille 15.–16.3. Torstaina kisataan finaalipaikoista ja voittajat ovat selvillä perjantaina iltapäivällä.

Tutustu tästä kokkeihin ja heidän ajatuksiinsa, mikä ruuanlaitossa viehättää.

Tutustu tästä tarjoilijoihin ja heidän ajatuksiinsa mieleen jäävästä palvelusta.

Wihurin Metro-tukku on pääkumppanina mukana kisoissa edistämässä alan arvostusta ja osaamista.

Article_short_Yhteiskuva_VK_VT_2018_535x300.jpg

Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -semifinalistit julkistettu

Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailujen semifinalistit on julkistettu. Kummankin kilpailun 12 semifinalistia kisaavat ensin finaalipaikoista ja sen jälkeen voitosta Gastro-messuilla 15.–16. maaliskuuta. Tänä vuonna kilpailuihin oli ennätysmäärä hakijoita: Vuoden kokiksi oli 60 hakijaa ja Vuoden tarjoilijaksi 21. Kilpailijoissa on mukana sekä konkareita että uusia kasvoja. Lue lisää

Wihuri Oy amfori BSCIn jäseneksi

Wihuri Oy liittyi kansainvälisen sosiaalisen laadunvalvonnan toimintamallin, amfori BSCIn jäseneksi tämän vuoden alusta alkaen. Tuko Logisticsin kumppanina olemme noudattaneet toimintaperiaatteita jo yli kymmenen vuotta. Amfori BSCIn tavoitteena on varmistaa, että tuotteet on valmistettu sosiaalisesti ja eettisesti hyväksyttävissä tuotanto-olosuhteissa. Lue lisää vastuullisuustyöstämme.

Article_short_535px_teekeraajat_vastuullisuus.jpg

Ravintolakaupan asiakkaat tyytyväisiä Metron palvelukokemukseen

Kysyimme reilulta 800 ravintolakaupan asiakkaaltamme, millaisen palvelukokemuksen he saavat Wihurin Metro-tukussa. Saimme asiakkailtamme noin 300 arvokasta vastausta.

Asiakkaistamme 95 % kokee kokonaislaadun kiitettävänä. Heistä 85 % on sitoutuneita tai erittäin sitoutuneita asiakkuuteen ja 82 % kokee asiakkuuden antavan paljon arvoa liiketoiminnalleen.

Vapaasti annettavissa palautteissa saimme kehuja ystävällisestä palvelusta, även på svenska sekä helposta ja nopeasta tavoitettavuudesta. Asiakkaamme arvostavat yhteyshenkilöidemme asiantuntevaa otetta, paikallisen toimintaympäristön tuntemusta ja aitoa kiinnostusta asiakkaan liiketoimintaa ja sen edistämistä kohtaan. Lue lisää

Ismo Sipeläinen Suomen Bocuse d’Or -edustajaksi

Suomen edustajaksi kokkien maailmanmestaruuskilpailuihin Bocuse d’Oriin valittiin keittiömestari Ismo Sipeläinen ravintola Finnjävelistä Helsingistä. Fiskars Campuksella järjestetyissä tasaväkisissä karsinnoissa toiseksi sijoittui Tommi Tuominen ja kolmanneksi Benjamin Frostell. Tuomaristo kehui Ismon suoritusta tasaisen varmaksi ja rauhalliseksi.

Karsintakilpailua oli saapunut seuraamaan suuri joukko alan ammattilaisia.

– Alkava Bocuse d’Or -kilpailukausi herättää yhä enemmän kiinnostusta sekä ammattilaisissa että ruuasta ja ruuanlaitosta kiinnostuneita. Suomen hyvä menestys aiemmissa kansainvälisissä kilpailuissa on selvästi lisännyt kiinnostusta. Eilinen karsinta oli odotetusti kovatasoinen. Ismo Sipeläisellä on vankka kilpailutausta, mikä näkyi suorituksessa. Ismo on mm. Vuoden Kokki 2015, myyntipäällikkö, keittiömestari Lasse Koistinen Wihurin Metro-tukusta kertoo.

Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku on yksi Suomen Bocuse d'Or -joukkueen pääyhteistyökumppaneista. Lue lisää karsintakilpailuista.

article_short_bocuse_Ismo_Sipeläinen.jpg
wihuri_barona_yhteistyö.jpg

Wihurin Metro-tukku ja Barona Logistiikka yhteistyöhön logistiikkakeskuksessa

Wihurin Metro-tukku ja Barona Logistiikka ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen uuden logistiikkakeskuksen varastotoimintojen operoinnista.

Hankinta- ja logistiikkajohtaja Janne Sokajärven mukaan nyt allekirjoitetulla yhteistyösopimuksella osapuolet sitoutuvat pitkäaikaiseen strategiseen kumppanuuteen, jolla varmistetaan toimintavarmat ja kilpailukykyiset varastoprosessit.

– Barona Logistiikan pitkäaikainen kokemus ja edistyksellinen osaaminen niin vastuullisena työnantajana kuin logistiikkaprosessien osaajana tukivat päätöksentekoamme, Sokajärvi kertoo.

Vantaan Viinikkalassa tulee työskentelemään noin 150 logistiikka-alan osaajaa monipuolissa varastotehtävissä. Lue lisää

Me teemme tulevaisuuden tukkukauppaa jo tänään

16.10.2017

Olemme tuottaneet palveluratkaisuja asiakkaillemme jo vuodesta 1901. Uusi puotimme valmistuu Vantaan Viinikkalaan keväällä 2018. Vahvistamme osaamistamme ja kehitämme tulevaisuuden tukkukauppaa yhdessä alan parhaiden ammattilaisten kanssa.

Hankintaan ja logistiikkaan ostojohtajaksi on nimitetty Jaakko Koskinen-Fallström. Hän vastaa teollisista elintarvikkeista, non food sekä alkoholi- ja panimotuotteista. Lisäksi Jaakon tehtävänä on edistää kansainvälistä hankintayhteistyötä. Projektipäälliköksi logistiikkakeskuksen käynnistykseen liittyviin projekteihin on nimitetty Raila Kosonen. Hän on mukana myös S&OP-prosessin jalkauttamisessa.

Taloushallintoon luottopäälliköksi on nimitetty Jukka Yli-Sirniö. Hän vastaa luotonvalvonnasta yhteistyössä perintää hoitavien kumppaneiden kanssa.

Myyntiä vahvistavat myyntipäällikkö Heikki Ahopelto ja palvelupäällikkö Katriina Hytönen. Heikillä on rautaista osaamista keittiöpäällikkönä useista huippuravintoloista ja hän vahvistaa Tampereen alueen ravintolakaupan asiakkuuksien haltuunottoa. Katriina on aloittanut palvelupäällikkönä asiakaspalvelun ja tukkumyyjien esimiehenä. Hänellä on myös tärkeä rooli uuden asiakaspalvelukeskuksen, monikanavaisen contact centerin kehittämisessä.

Tervetuloa mukaan rakentamaan uuden ajan tukkukauppaa!

nimitykset_Koskinen-Fallstrom_LOGO_Kosonen_Yli-Sirnio_Ahopelto_Hytonen_535x300.jpg
bocuse_patsaat.jpg

Metro becomes ELO Foundation's main partner in competitive activities

Wihuri Oy Aarnio/Metro-tukku is strengthening its fluent cooperation with the ELO Foundation by starting as the Foundation’s main partner in competitive activities. The ELO Foundation is responsible for preparing Bocuse d'Or Academy Finland for the most prestigious chef competition in the world and for organizing the Chef of the Year and the Waiter of the Year Finnish Championships. Read more here.

New logistics center has reached rooftop height

The new logistics center has advanced to a significant construction stage and reached rooftop height. The traditional topping-out party was celebrated in Vantaa's Viinikkala on the 14th of September.

The construction of the logistics center began at the start of the year, and the center will move to the new premises in April 2018. The operations will start in stages and customer deliveries will begin The building’s facade and courtyards will be completed during the autumn. Building and refrigeration technology is currently being installed in the storage facilities, and the construction of the shelf systems will begin early next year. The freezer warehouse will be completed first. Partition walls are currently being installed in the offices.

LEED Gold level certificate will be applied for construction. The certificate requires specific environmental criteria to be met. The property is owned by a real estate fund managed by Aberdeen Asset Management, and it is being built by YIT.

article_short_K3_vko43.jpg
article_short_Hävikkiviikko.jpg

Hävikin hallinta kuuluu tukkujen päivärutiineihin

08.09.2017

Hävikkiviikon 11.–17.9. tavoitteena on nostaa ruuan arvostusta sekä kannustaa vähentämään ruokahävikkiä.

Aarnio on sitoutunut vähentämään ruokahävikkiä 15 % vuoteen 2020 mennessä ja ohjaamaan elintarvikekelpoisen hävikkiruuan edelleen hyödynnettäväksi paikallisille ruoka-aputoimijoille. Lue lisää

Bocuse-ehdokkaat julkistettiin

23.08.2017

Maailman parhaan kokin tittelistä, Bocuse d’Orin voitosta, kisataan 31:nnen kerran kaudella 2018–2019.

Suomi osallistuu kisaan 14:ttä kertaa ja edustajan paikasta mittelöi kolme nimekästä kokkia: ravintola Finnjävelin keittiömestari Ismo Sipeläinen Helsingistä, Brasserie l’amourin keittiömestari Benjamin Frostell Porvoosta sekä ravintoloitsija, ravintola Finnjävelin keittiöpäällikkö Tommi Tuominen Helsingistä.

Edustaja valitaan 7.11. Helsingissä Supper Fest -tapahtuman yhteydessä Helsingissä Fiskars Campuksen Showroomissa.

article_short_Bocusedor_ehdokkaat_2018.jpg
Article_short_Arvo_kokkonen_kalan_käsittelyä.jpg

Kalakaupan kumppaniksi Arvo Kokkonen Oy

09.08.2017

Kaksi perheyritystä, Wihuri Oy Aarnio ja Arvo Kokkonen Oy, tuottavat yhteistyössä parhaita kala- ja äyriäiskaupan ratkaisuja Metro-tukun asiakkaille. Yhteistyön avulla Aarnio vahvistaa asemaansa erityisesti ravintolakaupassa tärkeän tuoteryhmän, tuoreen kalan osalta. Lue lisää kalakaupan kumppanuudesta.

Free school meals in Finland for 100 years

09.08.2017

School meals are an important part of Finnish food culture. Every single one of Finland’s about 900,000 preschool, comprehensive school, high school and vocational school students enjoy a free school meal. Read more in our Suomi 100 articles.

article_short_lautasmalli.jpg
Suomi100v_ruokamatkailu.jpg

Food tourism is a growing trend

07.07.2017

More and more tourists look for new experiences from food and dining – it may even decide the destination.. Read more in our Suomi 100 articles.

Asioimalla kyläkaupassa tuet lähipalveluita

05.06.2017

Valtakunnallista Kyläkauppapäivää vietetään lauantaina 10.6.

Haja-asutusalueiden ja maaseudun taajamien asukkaat ja kesäasukkaat tietävät, että kyläkauppa ei ole ”vain ruokakauppa”. Kyläkaupoissa valikoimia räätälöidään paikallisesti ja saman katon alta löytyy usein myös posti-, veikkaus-, apteekki-, ja ravintolapalveluita sekä tietoa alueen tapahtumista ja muista palveluista.

Valtakunnallinen Kyläkauppapäivä 10.6. muistuttaa lähipalveluiden merkityksestä. Päivään osallistuu ympäri Suomen satoja pieniä myymälöitä, jotka järjestävät kukin asiakkailleen erilaista ohjelmaa ja tapahtumia kaupallaan. Kyläkauppapäivää vietetään jo seitsemättä kertaa, ja sen järjestää Päivittäistavarakauppa ry jäsenyrityksineen.

Alle 400 m² kokoiset myymälät ovat tärkeitä myymäläverkoston kattavuuden kannalta: Suomen myymälöistä noin 60 % on näitä pieniä myymälöitä. Vuonna 2015 100–399 m² myymälöitä oli Suomessa 1 413 kpl ja perinteisiä kyläkauppoja 284.

Lähde: PTY ry

Tervetuloa palvelevaan Tarmo-lähikauppaan!

Kylakauppapva_535x300px.jpg
article_short_vastuullisuus_taukotila.jpg

Edistämme kestävää kehitystä

31.05.2017

Kansainvälistä kestävän kehityksen viikkoa vietetään 30.5.–5.6. Aarnio on sitoutunut kestävän kehityksen edistämiseen omassa toiminnassaan. Tutustu juuri julkaistuun vastuullisuusraporttiimme, jossa kerromme Aarnion vastuullisuusohjelmasta ja toimenpiteistä.

YK:n jäsenvaltioiden yhteisesti hyväksymä maailmanlaajuinen toimintaohjelma, Agenda 2030 on asettanut kunnianhimoiset tavoitteet meille kaikille. Niiden avulla halutaan poistaa köyhyys, suojella planeettaamme sekä varmistaa jokaisen ihmisen hyvinvointi. Ohjelma sisältää 17 päätavoitetta ja 169 alatavoitetta.

Aarnio on ottanut kestävän kehityksen tavoitteet osaksi vastuullisuusohjelmaansa ja ne näkyvät paitsi monissa arjen teoissa, vahvasti myös lähivuosien päämäärissä ja kehitysprojekteissamme. Toimimme asiakkaiden ja yhteisön parhaaksi, edistämme henkilöstön hyvinvointia ja kehitämme vastuullista hankintaa sekä huolehdimme ympäristövastuusta.

Vastuullisuusohjelmamme keskittyy niihin kestävän kehityksen tavoitteisiin, jotka ovat sidosryhmiemme näkökulmasta olennaisia. Vastuullisuusohjelman puitteissa uudistimme viime vuonna vastuullisen toiminnan periaatteet, jotka olemme käyneet henkilökunnan kanssa läpi keskusteluin ja koulutuksin. Lisäksi uudistimme henkilöstöstrategian, jonka pohjalta keskitymme jatkossa esimiesosaamiseen ja henkilöstön kehittämiseen.

Vastuullisuusohjelmamme etenee, ja olemme käynnistäneet laadun, ympäristön ja työterveyden- ja turvallisuuden johtamisjärjestelmän rakentamisen. Lisäksi mm. tarkennamme tuotteiden jäljitettävyyttä ja syvennämme yhteistyötä kumppaneidemme kanssa sekä rakennamme uutta jakelukeskusta ympäristönäkökulmat huomioon ottaen. Tavoitteista ja etenemisestämme kerromme vastikään julkaistussa vuoden 2016 vastuullisuusraportissamme.

Logistiikkakeskuksen rakentamiselle haetaan LEED-ympäristösertifikaattia

17.05.2017

Wihuri Oy Aarnion logistiikkakeskuksen suunnittelu ja rakentaminen toteutetaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Rakentamisessa noudatetaan kansainvälisen LEED-sertifiointijärjestelmän vaatimuksia, joiden avulla pyritään vähentämään ympäristökuormitusta.

Logistiikkakeskuksen rakentamisen aikaista LEED Gold-tasoa tavoitellaan muun muassa vähäpäästöisillä pintamateriaaleilla, tehokkailla vesikalusteilla ja energiatehokkuutta parantavalla lauhdelämmön talteenotolla. Rakennusmateriaalien valinnassa suositaan lähellä valmistettuja tuotteita. Logistiikkakeskuksen pihalle on tulossa myös sähköautojen latauspisteitä.

Kansainvälisessä LEED-sertifiointijärjestelmässä (Leadership in Energy and Environmental Design) arvioidaan tilojen, rakennusten ja alueiden ympäristöominaisuuksia. Puolueettoman, kolmannen tahon myöntämä sertifikaatti osoittaa, että rakennus on suunniteltu ja rakennettu tiukkojen ympäristötavoitteiden mukaisesti.

LEED-sertifikaatteja on neljän tasoisia: Certified, Silver, Gold ja Platinum. Tasot pisteytetään ympäristöystävällisyyttä edistävien tekijöiden mukaan. Logistiikkakeskukselle tavoitellaan Gold-tason sertifiointia. LEEDin on kehittänyt ja sitä ylläpitää U.S. Green Building Council (USGBC). Sertifiointi on ollut käytössä jo lähes 20 vuotta ja tällä hetkellä projekteja on yli 160 maassa.

Kiinteistön omistaa Aberdeen Asset Managementin hallinnoima kiinteistörahasto. Sertifikaatin hakemisesta omistajan lukuun vastaa alalle erikoistunut Green Building Partners Oy.

Rakennusaikaisten ympäristöhyötyjen huomiointi vaikuttaa kiinteistön koko elinkaaren aikaiseen taloudelliseen tehokkuuteen ja arvon säilymiseen. Se näkyy myös kiinteistön käyttäjien arjessa, kun terveyteen ja viihtyvyyteen vaikuttaviin tekijöihin on kiinnitetty erityistä huomiota.

article_short_k3_8-2017.jpg

Metro mukana Raflamessuilla

13.4.2017

Metron osastolla oli makea meno Kylpylähotelli Peurungassa 10.4. järjestetyillä Rafla 2017 -messuilla, kun maisteltavaksi tarjottiin Chocolaterie de l’Opéra -suklaista valmistettuja jälkiruokia. Metron myyntipäällikkö, keittiömestari Lasse Koistinen valmisti yhdessä keittiömestari Markus Aremon kanssa suussa sulavia jälkiruokia yli 1 000 ravintola- ja keittiöalan ammattilaisille, jotka tutustuivat Metron palvelutarjontaan.

Koistisen kättenjälki näkyi – ja maistui – valkosuklaavanukkaassa, jota tarjottiin raikkaan mansikkasalaatin kera sekä lämpimässä suklaamoussessa, jonka aveciksi valikoituivat mehustetut kirsikat. Markuksen hyppysissä valmistui pralinejäätelöä.

Lasse Koistinen, avainasiakaspäällikkö Antti Leistén ja myyntipäällikkö Pasi Räisänen keskustelivat vilkkaasti asiakkaiden kanssa ja vastailivat mm. vuoden 2018 lopussa käyttöön otettavaa Aarnion logistiikkakeskusta koskeviin kysymyksiin.

– Asiakkaita kiinnosti esim. se, millaisella tuotevalikoimalla palvelemme jatkossa, Pasi Räisänen kertoo.

Vuoden Kokki -kilpailijat ostoksilla Metro-tukussa

Raflamessuilla kisattiin myös Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -titteleistä. Vuoden Kokki -kisan osallistujat kävivät yllätysostoksilla Jyväskylän Metro-tukussa, josta he hankkivat valinnaisen kasvis- tai kala-annoksen tuotteet 12 henkilölle.

– Raaka-aineiden hankinta vaati harkintaa, sillä kaikkia kerättyjä aineksia piti myös käyttää valmistuksessa tai hävikistä ropisi sakkopisteitä, Räisänen kertoo.

Vuoden Kokki -kilpailun maistelupöydässä mukana ollut Antti Leistén oli mielissään messujärjestelyistä ja tämän vuoden erityisen runsaasta kävijämäärästä.

– Olemme jatkossakin mukana, sillä tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa ja kokoaa yhteen alan ammattilaisia ympäri Suomea.

Kuva: Pasi Hakala

RAFLA_article_short.jpg
article_short_Ilkka_Lääveri.jpg

Restaurant dining trends: Taking a stand with your food choices

27.3.2017

Customers are interested in the origin of food and they take a stand with their choices. They also want more experiences from dining. Read more about trends in our Suomi 100 articles.

Pizzaa Pizzamestari Davide Sindonin tapaan

17.3.2017

Suomen ensimmäiseksi Pizzamestariksi valittu Davide Sindoni valittiin kisaan mukaan Pizza Parmigiana -reseptillään. Resepti on nyt julkaistu ja jokainen voi testata omia taitojansa.

Pizza Parmigiana (kuudelle)

Taikina

1 kg jauhoja

620 g kylmää vettä

250 g taikinajuurta

25 g suolaa

30 g oliiviöljyä

Liuota taikinajuuri veteen, lisää jauhot ja vaivaa 14 minuuttia. Lisää suola ja öljy ja anna taikinan levätä 30 minuuttia. Annostele taikina palloiksi ja laita jääkaappiin 48–72 tunniksi.

Täytteet

2 nippua basilikaa

100 g paistettuja munakoisosiivuja

100 g tomaattimurskaa

80 g raastettua parmesaania

125 g mozzarellajuustoa

 

Kuva: Roni Lehti

pizzamestari_2017_davide.jpg
davide_pizza_parmesan_0027.jpg

Pizzamestari 2017 on Davide Sindoni!

10.3.2017

Davide Sindoni valittiin Suomen ensimmäiseksi Pizzamestariksi Fastfood & Café & Ravintola -ammattitapahtumassa Messukeskuksessa 9. maaliskuuta. Muut finalistit paremmuusjärjestyksessä olivat Jason McArdle (Ravintola Gustavo), Lotten Lindborg (Piece n Love) ja Mika Heiskanen (Kanresta Oy).

Davide Sindoni on Italiasta kotoisin oleva pizzavirtuoosi, joka työskentelee Sergio’s Ravintolassa Turussa. Tätä ennen hän on yli 10-vuotisen uransa aikana työskennellyt mm. Italiassa ja Espanjassa.

– Pizzan teon oppii vain työskentelemällä kokeneen pizzantekijän kanssa. Pizzan tekeminen vaatii lisäksi rakkautta ja kärsivällisyyttä, Sindoni iloitsee voitostaan kovatasoisessa kilpailussa.

Sindonin rakkaus on aito napolilainen pizza, jota hän työssään valmistaa neljä vuotta vanhasta taikinajuuresta.

Pizzapohja ratkaisi voiton

Tuomaristossa työskennellyt Metron myyntipäällikkö, keittiömestari Lasse Koistinen kertoo, että kaikki finalistit onnistuivat ensimmäisessä pizzassaan, mutta toinen ei yltänyt laadultaan samaan. Finalistit olivat todella kovatasoisia osaajia ja voittajan ratkaisi lopulta pizzapohja. Finalistit valmistivat pohjat semifinaalien jälkeen tuomariston valvonnassa.

– Sindonin pohja oli maukas ja taidolla tehty.

Koistinen pitää kilpailua erittäin onnistuneena.

– Kaikki kilpailijat olivat tosissaan mittelöimässä Suomen ensimmäisen Pizzamestarin tittelistä. Finalisteilla oli työskentely hallussa aivan eri tavalla kuin ensimmäisenä päivänä, jota leimasi jännitys ja epäsiisteys keittiössä.

Loistava paikka Pizzamestari-kisalle

Food Camp Finland Oy:n toimitusjohtaja Riikka Kannaksen mukaan Fastfood & Café & Ravintola -ammattitapahtuma oli onnistunut paikka lanseerata Pizzamestari-kisa Suomeen.

– Saimme paljon innostusta aikaiseksi, sillä kisaa seurasi kumpanakin päivänä iso joukko alan ammattilaisia. Myös kilpailun yhteistyökumppaneilla oli hyvä pöhinä tehdä yhdessä jotain uutta ja ainutlaatuista.

Metro-tukku onnittelee uunituoretta Pizzamestaria ja kisassa sijoittuneita sekä kaikkia kovatasoisia osallistujia! Kiitos asiakkaillemme – oli mukava tavata ja maistattaa oman keittiömestarimme Arlan kanssa yhteistyössä paistamia pizzoja!

Suomen kilpailun pääyhteistyökumppaneita ovat Arla Oy, Food Camp Finland Oy ja Metro-tukku ja HKScan. Mukana ovat myös Easyfairs, Aromi-lehti, Dieta Oy, Myllyn Paras Oy ja Medanta Oy. Kaikkien Pizzamestari-semifinalistien pizzareseptit kuvineen julkaistaan Aromi-lehdessä huhtikuussa.

Lohjan Metro-tukku paras yhteistyökumppani

Lohjan matkailuyrittäjät palkitsivat Lohjan Metro-pikatukun parhaana yhteistyökumppanina 3.3. järjestetyssä Matkailugaalassa, jossa juhlittiin paikallisia matkailun menestyjiä jo viidettä kertaa.

Yrittäjä Mervi Leinonen Gasthaus Lohjasta kertoi, että Metro on tärkeä yhteistyökumppani monelle matkailualan toimijalle päivittäisessä arjessa. Hän kiitti perusteluissaan Metroa asiakkaiden toiveiden huomioonottamisesta ja asiantuntevasta avusta mm. juomavalikoiman toteutuksessa.

Kaupunginjohtaja Mika Sivula korosti juhlapuheessaan matkailun imagovaikutusta paikkakunnan houkuttelevuuden kannalta matkailusta saatavien tulojen rinnalla. Hän kiitti matkailusektorin yritysten yhteistyömallia ja -henkeä ja kertoi olevansa todella ylpeä Lohjan matkailun tämänhetkisestä tilasta. Lohjan matkailutulot ovat kasvaneet viimeisen kolmen vuoden aikana yli 10 prosentin vuosivauhtia.

Parhaan yhteistyökumppanin tunnustuksen vastaanotti hallipäällikkö Krista Vainio. Vainio kertoo tunnustuksen tulleen iloisena yllätyksenä koko henkilökunnalle.

– Lohjan seudulla on paljon matkailualan yrittäjiä ja matkailu on tärkeä elinkeino. Me teemme työtä sen eteen, että he voivat keskittyä palvelemaan omia asiakkaitaan ja kasvattamaan monipuolista ja houkuttelevaa palvelutarjontaa, Vainio kertoo.

Metro-pikatukkujen ketjujohtaja Jarno Lehtimäki on mielissään matkailuyrittäjien myöntämästä tunnustuksesta.

– Tunnustus on ennen kaikkea kiitos Lohjan Metro-tukun henkilökunnan vankasta ammattitaidosta ja palvelusta, mutta osoitus myös siitä, miten olemme ketjutason koulutuksilla vahvistaneet osaamistamme ja palveluasennettamme.

Metro-tukku kiittää parhaan yhteistyökumppanin tunnustuksesta ja onnittelee Lohjan matkailun menestyjiä!

Vuoden tulokas Cafe Aurlahti

Vuoden yllättävä digitalisoituja Lohjan Pyhän Laurin kirkko

Vuoden opas Jarmo Kuningas

Vuoden iloisin yritys Unkanbaari

Vuoden tapahtuma Lohjan Menneen Ajan joulumarkkinat

Paras yhteistyökumppani Metro-pikatukku

Vuoden matkailuyritys Länsi-Uudenmaan Lumo Matkailu Oy 

Kuva: Sari Kettunen, Metro-tukku

P3030217_580x300.jpg
artisokka-tomaattipizza_0013_535x300.jpg

Pizzamestari ratkeaa pian

9.3.2017

Pizzamestarin finaaliin Lotten Lindborg, Davide Sindoni, Jason McArdle ja Mika Heiskanen.

Kahdeksan huippuammattilaista kilpailee Suomen ensimmäisestä Pizzamestari-tittelistä Fastfood & Café & Ravintola -ammattitapahtumassa Messukeskuksessa 8.–9. maaliskuuta. Tule kannustamaan kilpailijoita ja samalla maistelemaan keittiömestarimme Lasse Koistisen loihtimia pizzoja yhteistyökumppanimme Arlan ständille.

Semifinalistit ovat Lotten Lindborg (Piece n Love), Jason McArdle (Ravintola Gustavo), Akseli Mäki (Tårget), Davide Sindoni (Ristorante Sergio’s), Mira Rautajoki (Pizzarium), Antti Porna (Ravintola Perho/Tenho Restobar), Jasmin Karhunen (Classic Pizza Ruka) ja Mika Heiskanen (Kanresta Oy).

Ensimmäiset kokit valloittavat kisakeittiön keskiviikkona 8.3. klo 14.15 alkaen ja finalistit ovat selvillä 16.55. Semifinalistit valmistavat kaksi erilaista pizzaa: omalla reseptillä omista raaka-aineista sekä kumppanikorin aineksista. Torstain finaalin klo 10–11.30 neljä kilpailijaa valmistaa kaksi erilaista pizzaa: kumppanikorista ja waste-tuotteista. Samanlaisia pizzoja valmistetaan kaksi kappaletta, joista toinen kuvataan ja toinen menee tuomariston maisteltavaksi ja arvioitavaksi.

Millainen on paras pizza?

Kilpailun tuomaristo arvioi pizzojen laatua, luovuutta ja toteutusta. Maku ja raaka-aineiden laatu antavat eniten pisteitä. Kukin tuomari voi antaa max 100 pistettä/pizza. Eniten pisteitä saanut kilpailija voittaa Pizzamestari 2017 -tittelin ja kilpailun pääpalkinnon, joka on opintomatka pizzan synnyinseudulle Italiaan.

- Jo tähän mennessä kiinnostus Pizzamestariin on ollut huikea; kisaan oli yli 40 kovatasoista hakijaa. Odotan jännityksellä, mitä eri tyyppisten ravintoloiden huippuammattilaiset ideoivat laadukkaista raaka-aineista, kertoo Metron myyntipäällikkö, keittiömestari Lasse Koistinen, joka on arvovaltaisen tuomariston jäsen.

Muut tuomariston jäsenet ovat Eero Vottonen (keittiömestari), Nina Harlin (Aromi-lehti), Mikko Poikolainen (Arla), Tom Tapper (HKScan) ja Franco Sturiale (ravintoloitsija). Puheenjohtajana toimii mm. Olo-ravintolasta tunnettu huippukokki Pekka Terävä.

Suomen kilpailun pääyhteistyökumppaneita ovat Arla Oy, Food Camp Finland Oy ja Metro-tukku ja HKScan. Mukana ovat myös Easyfairs, Aromi-lehti, Dieta Oy, Myllyn Paras Oy ja Medanta Oy.

Olo säilytti Michelin-tähtensä

23.2.2017

Suomen Michelin-tähtiravintolat Ask, Chef & Sommelier, Demo ja Olo säilyttivät tähtensä. Olon luova johtaja, Jari Vesivalo, sanoo, ettei tähti ole itsestäänselvyys.

- Tähti pitää ansaita joka päivä uudelleen – tähden säilyttäminen vuodesta 2011 onkin hieno saavutus.

Bib Gourmand -merkinnän ravintoloina jatkavat Boulevard Social, Gastrobar Emo, Farang ja Gaijin.

Michelin Nordic Guide 2017 -hotelli- ja ravintolaopas julkaistiin eilen Tukholmassa.

Onnea kaikille Michelin-maininnan saaneille!

Kuva: Jari Vesivalon taidonnäyte jälkiruuasta

160216_Olo-Ravintola_310_lowres_535x300.jpg
article_short_535px_logistiikkakeskus_havainnekuva.jpg

Logistiikkakeskuksen rakentaminen edistyy suunnitellusti

22.2.2017

Logistiikkakeskuksen perustustöitä tehdään parhaillaan. Julkisivuja aletaan pystyttää huhtikuussa.

Rakentaminen Vantaan Viinikkalassa alkoi vuoden alussa ja kiinteistö valmistuu huhtikuussa 2018. Samaan aikaan aloitetaan toimistotilojen kalustaminen sekä logistiikkatilojen varustaminen ja kylmäjärjestelmien testaaminen. Wihuri Oy Aarnion Pitäjänmäen toimihenkilöt muuttavat uusiin toimistotiloihin toukokuussa.

Kiinteistön julkisivuja aletaan pystyttää huhtikuussa. Rakennus on ulkoapäin valmis syksyllä. Kiinteistö on kaksikerroksinen toimistotilojen kohdalla, muu tila on korkeata tilaa. Toimistotiloihin kuljetaan pihan yli tulevaa kävelyputkea pitkin, jolloin jalankulkijat ja autot eivät turvallisuussyistä kohtaa toisiaan.

Logistiikkakeskus toimii läpivirtausmallilla, jossa saapuvat ja lähtevät tavarat toimitetaan rakennuksen eri puolilta. Läpivirtausmalli on joustava ja estää ruuhkautumisen. Rakennus on kooltaan noin 25 000 neliötä, mikä vastaa ulkomitoiltaan kahta jalkapallokenttää.

Matkalla kohti tulevaisuuden tukkukauppaa

21.2.2017

Wihuri Oy Aarnion / Metro-tukun ostotoiminnot organisoituivat uudelleen vuoden 2017 alusta. Uusi yksikkö on hankinta ja logistiikka, jonka toiminnasta ja kehittämisestä vastaa hankinta- ja logistiikkajohtajaksi nimitetty Janne Sokajärvi. Hän on myös Wihuri Oy Aarnion johtoryhmän jäsen.

Jani Aholaakko on nimitetty kuljetuspäälliköksi. Hän vastaa sekä koti- että kansainvälisistä kuljetustoiminnoista. Elina Mattsson on nimitetty toimitusketjunpäälliköksi. Hänen vastuullaan ovat volyymisuunnittelu- ja varastotäydennystoiminnot sekä tukkutäydennys. Tuoteryhmäpäälliköiksi on nimitetty Emilia Santavuori (teolliset elintarvikkeet), Kati Kuossari (pakasteet) ja Leena Laurikainen (non food). Tiia Vainio on nimitetty tuotelaatupäälliköksi. Hän vastaa tuotteiden vastuullisesta hankinnasta, tuoteturvallisuudesta ja -laadusta, lainmukaisuudesta sekä omavalvonnasta.

Tulevaisuuden tukkukaupan laatu- ja riskienhallintapäälliköksi on nimitetty Petri Laurila, joka vastaa riskienhallinnan, turvallisuusasioiden ja laatujärjestelmien kehittämisestä. Kehityspäällikkö Kalle Wahlström vastaa asiakaspalvelun kehittämisestä. Hän kuuluu myynnin johtoryhmään ja toimii myös asiakastiedon palvelualueen esimiehenä.

Hlosto_Nimitykset_2017_02.jpg
Article_Pizzamestari_2017_semifinalistit.jpg

Pizzamestari 2017 lähestyy

13.2.2017

Metro on mukana valitsemassa Suomen ensimmäistä Pizzamestaria maaliskuussa Fastfood & Café & Restaurant ammattitapahtumassa Messukeskuksessa.Tutustu semifinalisteihin.

Akseli on taidokas pizzakokki, joka työskentelee Turun Aurajoen rannassa sijaitsevassa Tårget-ravintolassa. Ravintola-alan töihin hän hurahti 15-vuotiaana; nyt sydäntä vie pizza. Innostus kilpailemiseen alkoi jo koulujen Taitaja-kisoista, minkä jälkeen määrätietoinen kokki on osallistunut moniin kilpailuihin.

Antti on Ravintola Perhon vuoromestari, joka toimii myös kokkiopiskelijoiden kilpailuvalmentajana. Ennen Perhoa hän on työskennellyt kymmenisen vuotta erityyppisissä ravintoloissa ympäri Helsinkiä.

– Urani alussa työskentelin pizzanpaistajana ja halusin kokeilla, ovatko vanhat taidot vielä tallella, Antti kertoo.

Davide on Turussa työskentelevä italialainen pizzataituri. Hän on yli 10-vuotisen uransa aikana työskennellyt mm. Italiassa ja Espanjassa. Vuonna 2013 Davide kouluttautui pizzan ammattilaiseksi, Pizzaioloksi, ja syventyi hiivataikinan maailmaan. Hän on myös erikoistunut gluteenittoman taikinan ja aidon napolilaisen pizzan tekoon.

Uudesta-Seelannista kotoisin oleva Jason työskentelee vastaavana pizzakokkina ravintola Gustavossa, Turussa. Jason kunnioittaa vanhoja perinteitä, mutta kokeilee myös uusia tekniikoita ja raaka-aineita.

– Aito napolilainen pizza on intohimoni, mutta käytän mielikuvitustani saadakseni pizzaan seikkailumielisyyttä.

Rakkaus ruuanlaittoon vei Lottenin mainosmaailmasta ravintoloitsijaksi. Ammatikseen ruuan parissa häärääminen on vaatinut paljon töitä ja jonkin verran tuuriakin. Catering, kesäiset pop up -ravintolat ja onnistumiset kokkikilpailuissa antoivat uskoa, ja nyt Lottenilla on trendikäs ja menestyvä ravintola Piece 'n' Love Pizza Helsingissä.

Mika työskentelee keittiötoimenpäällikkönä Kanrestassa. Pitkän työuransa aikana Mika on valmistanut vain muutamia pizzoja. Kotona aidossa italialaisessa, puulämmitteisessä uunissa pizzoja on valmistunut senkin edestä 13 vuoden aikana.

– On aika tuoda pizza aivan uudelle levelille. Tuoreet, raikkaat raaka-aineet ja valmistus kuin Michelin-ravintolassa on pizzan kirkas tulevaisuus.

Mira työskentelee ravintolapäällikkönä Kluuvin Pizzariumissa. Hän on työskennellyt alalla 14 vuotta. Italialainen ruokakulttuuri vei hänen sydämensä jo opiskeluaikana Italiassa.

– On mahtavaa päästä tuottamaan ihmisille makuelämyksiä ja olla osana palapizzan Suomen valloitusta, Mira sanoo.

Jasmin toimii Classic Pizzan keittiövastaavana Rukalla. Raaka-aineiden laatu on Jasminille ensisijaisen tärkeää ja hän haluaa tehdä asiakkaalle jokaisesta ravintolakäynnistä elämyksen. Omaa ammattitaitoaan hän haastaa jatkuvasti.

– Onnistumisen tunne syntyy, kun näkee oman työnsä jäljen ja voi olla siitä ylpeä.

Congratulations to PRO award winners!

2.2.2017

Metro congratulates its partners for winning PRO awards:

The Cook 2017

Hannes Tolvanen, Ravintola Werneri, Helsinki

The Chef 2017

Ilkka Lääveri, Ravintola Emo, Helsinki

The Bartender 2017

Ville Liikanen, Hotel Kämp, Helsinki

The Entrepreneur 2017

Kati ja Sami Häkkinen, Antti Hietanen ja Esa Mehtäjärvi, Ravintola Roux, Lahti

Public Sector 2017

Miia Leiviskä, Siilinjärven kunta/Haaparinteen päiväkoti, Toivala

We are happy to cooperate with professionals!

Horeca-professionals compete for the awards annually, and for example colleagues or business partners can nominate them. The PRO awards are given to people who carry out their work with a top-notch attitude. This was already the 15th time when PRO prizes were awarded.

Photo: Eero Kokko/Aromi-lehti

tiedote_pro_palkitut.jpg
Article_short_Bocuse_kuudes_sija.jpg

Eero Vottonen ja Miikka Manninen kuudenneksi Lyonissa

26.1.2017

Eero Vottonen ja Miikka Manninen sijoittuivat kuudenneksi eilen päättyneessä Bocuse d’Or -kisassa Lyonissa.

Bocuse d’Or Teamin Eero Vottonen oli tyytyväinen tiiminsä onnistuneeseen kisasuoritukseen, mutta pettynyt kuudenteen sijaan.

- Yksi nukuttu yö ei ole laimentanut pettymystä, joka eilinen sijoituksemme oli. Tosiasia kuitenkin on ettemme olisi voineet tehdä mitään paremmin, joten jossiteltavaa ei ole, Vottonen kertoo.

Vottonen kiittää lähintä tiimiään, ennen kaikkea Miikka Mannista, joka on jaksanut puurtaa pitkiä päiviä hyvällä asenteella.

Lyonissa oli ennätysmäärä, noin satapäinen suomalaisyleisö kannustamassa Suomen joukkuetta. Kisaan kuuluu, että yleisö kannustaa omaa joukkuettaan varsin äänekkäästi, ja nyt myös Suomi-huudot erottautuivat selkeästi.

Kisan voiton vei USA, toisen sijan Norja ja kolmanneksi tuli Islanti. Suomen edelle sijoittuivat vielä Unkari ja Ranska.

Suomen joukkue on osallistunut Bocuse d’Or -kilpailuun sen alusta, vuodesta 1987 lähtien. Loppukilpailu järjestetään kahden vuoden välein. Välivuosina finaalipaikoista kisataan Euroopan, Amerikan ja Aasian osakilpailuissa.

Metro on tehnyt yhteistyötä Bocuse d’Or Team Finlandin kanssa jo vuodesta 2010. Olemme ylpeitä Eero Vottosen ja Miikka Mannisen huippuosaamisesta ja heidän tekemästään upeasta työstä Suomen ja suomalaisen ruokakulttuurin tunnettuuden edistämiseksi.

Eerolla ja Miikalla nappisuoritus Lyonissa!

Eero Vottonen ja Miikka Manninen onnistuivat omassa suorituksessaan Bocuse d’Orin ensimmäisenä kisapäivänä.

Bocuse d’Or Team Finlandin kisakeittiössä Lyonissa oli hyvä fiilis tiistain finaalin jälkeen. Eero Vottonen ja Miikka Manninen onnistuivat suorituksessaan: kaikki meni nappiin!

Tulokset selviävät tänä iltana kello 19 alkavassa palkintojenjakotilaisuudessa.

Vottosen ja Mannisen yhteistyö on hioutunut kahden vuoden projektin päivittäisissä treeneissä ja jo käydyissä kilpailuissa, Bocusen Euroopan osakilpailussa ja Global Chef Challengessa, josta parivaljakko nappasi voiton.

- Miikalla on asenne kohdallaan; hän ei koskaan valita mistään. Miikka on yhteistyön aikana saanut varmuutta tekemiseen, Vottonen sanoo.

Vottosen mukaan Miikalla on valmiudet kehittyä entisestään, kunhan hän rohkeasti kokeilee ja vie ideoitaan eteenpäin. Manninen vastaa diplomaattisesti arvostavansa Vottosen vaativaa otetta.

- Hän on hyvä opettaja – ja jaksaa neuvoa joka tilanteessa.

Metro on tehnyt yhteistyötä Bocuse d’Or Team Finlandin kanssa jo vuodesta 2010.

Article_Bocuse_esillelaitto.jpg
Article_short_Bocuse_Lyon2017_vegaaniannos.jpg

Eero ja Miikka Bocuse-finaalissa Lyonissa!

Bocuse d’Or Team Finlandin Eero Vottonen assistenttinaan Miikka Manninen aloittivat oman suorituksensa tiistaiaamuna kello 9.20 (Suomen aikaa) Bocuse d'Or -finaalissa. Lautaselta tarjottavat vegaaniannokset valmistuvat 14.20 ja lihavati 14.55.

Eero Vottonen ja Miikka Manninen kisaavat ensimmäisen finaalipäivän kolmantena joukkueena. Finaali on kaksipäiväinen ja siihen osallistuu 24 joukkuetta.

Ensimmäisen kerran Bocuse d’Orin 30-vuotisessa historiassa kilpailijat valmistavat vegaaniannoksen. Pääraaka-aineena Eero Vottonen käyttää omiin suosikkeihinsa lukeutuvaa maa-artisokkaa.

– Halusin luoda modernin vegaanisen annoksen, joka on uskollinen tyylilleni. Lähtökohtana ovat maanläheiset, juurevat raaka-aineet – juurekset ja viljat. Niitä korostan suomalaisen luonnon mauilla: herkkutatilla ja kuusenkerkällä. Annoksen aromit ovat rehellisiä, voimakkaita ja muhevia, Vottonen kertoo vegaaniannoksesta.

Vadilta tarjoiltavan ruuan pääraaka-aineina ovat Bressen kana ja eurooppalainen hummeri. Annoksessa maistuu suomalainen metsä: kuusi, mänty ja sienet sekä katajainen savu.

Eero Vottosen vegaaniannos

Maa-artisokkamosaiikki maustettuna suomalaisella herkkutatilla ja kuusenkerkällä; paahdettua keltajuurta; sipulia, omenaa ja poltettua salottisipulia; rapea maa-artisokkakroketti; tattihyytelöä; viinietikalla maustettua omenaa; pikkelöityä kuusenkerkkää ja paahdettua viljaa. Kastikkeena kuusiöljyllä maustettu sipuli-herkkutattiliemi.

Eero Vottosen vatiannos

Kuusella ja nuorella männyllä maustettua Bressen kanaa, mustaa tryffeliä ja metsäsieniä; katajasavustettua hummeria, voita ja rakuunaa; keltajuurta, kanannahkaa ja omenaviinietikkaa; sipulia, omenaa, selleriä ja sinappia sekä maa-artisokkatartalettia tryffelillä, maa-artisokkakermalla ja rapealla viljalla. Kastikkeena hummerilla, kananrasvalla ja sitruunatimjamilla maustettu paahdettu kanaliemi sekä valkoviinillä, ruskistetulla voilla ja sitruunalla maustettu kanakerma.

Metro on tehnyt yhteistyötä Bocuse d’Or Team Finlandin kanssa jo vuodesta 2010.

Pizzamestari semifinalists are published!

9.1.2017

Finland's first Pizza Master will be selected at the Fastfood & Café & Ravintola professional event in March. 

Pizzamestari-semifinalists are:

Lotten Lindborg, Piece n Love, Helsinki

Jason McArdle, Ravintola Gustavo, Turku

Akseli Mäki, Tårget, Turku

Davide Sindoni, Ristorante Sergio's, Turku

Mira Rautajoki, Pizzarium, Helsinki

Antti Porna, Ravintola Perho/Tenho Restobar, Helsinki

Jasmin Karhunen, Classic Pizza, Ruka

Mika Heiskanen, Kanresta Oy, Helsinki

The semifinalists will prepare one pizza following their own recipe and another using ingredients in the Sponsor baskets. The four finalists will prepare two pizzas: the first one using ingredients in the Sponsor baskets, and the second one using ingredients in the Waste basket.

The jury is made up of leading industry professionals and the sponsors. Top chef Pekka Terävä will act as the chairman of the jury. Metro's representative is Sales Manager, chef Lasse Koistinen.

The main partners of the competition are Arla Oy, Food Camp Finland Oy, HKScan and Metro-tukku. Easyfairs, Aromi magazine, Dieta Oy, Myllyn Paras Oy and Medanta Oy are also involved.

Pizzamestari_tammikuu2017.jpg
vastuullisuus_535x300.jpg

Responsibly towards 2017

30.12.2016

We have renewed the principles of responsible behaviour that guide our procurement, environmental responsibility and staff well-being. The new principles were approved by Aarnio's Executive Group in September 2016. All of Aarnio's employees have committed to comply with the principles of responsible behaviour. All work units have reviewed the principles and talked about them in relation to everyone's own tasks as well as the entire company.

Aarnio acts responsibly for the best benefit of our customers and the community by ensuring the continuity and profitability of our operations. The responsible operations model is based on Wihuri's new Code of Conduct, current legislation and good business practices. This Code of Conduct, together with Wihuri's values, forms the basis for all of our operations and practices. The Group's Code of Conduct sets out the general guidelines for responsible and ethical business, and Aarnio's own policies elaborate our key operating models. We also expect our partners to commit to our principles.

Learn more about Aarnio's principles of responsible behaviour.

Bocusen finaalissa vegaaniannos

Metron yhteistyökumppanit Eero Vottonen ja Miikka Manninen saivat luvatusti keskiviikkona 30. marraskuuta tiedon Bocuse d’Or -finaalin lautasannoksen raaka-aineista. Lyonissa valmistetaan ensimmäistä kertaa kisan historiassa täysin vegaaninen annos. Kilpailijat valitsevat raaka-aineet pääsponsorin 146 tuotteen valikoimasta ja valmistavat niistä omien mieltymysten mukaan lämpimän, kylmän tai yhdistelmäannoksen. Kilpailijat voivat halutessaan käyttää myös kahta kansallista raaka-ainetta.

- Veikkasin lautasannoksen raaka-aineeksi lohta tai haukea. Meillä on edessä melkoinen haaste työstää vegaaniannos niin että pääsemme pikaisesti kellottamaan annosten valmistamiseen käytettävää aikaa ja optimoimaan työvaiheet, Eero Vottonen kertoo.

Vottonen ja Manninen kisaavat maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa Bocuse d’Orissa finaalin ensimmäisenä kisapäivänä 24. tammikuuta Ranskan Lyonissa. Kisan vatiannoksen raaka-aineet ovat Bressen kana ja äyriäiset. Vottonen valmistaa kanan kanssa eurooppalaista hummeria.

Metro ja Bocuse d’Or Team Finland yhteistyössä yli 10 vuotta

Metro on tehnyt yhteistyötä Bocuse d’Or Team Finlandin kanssa jo vuodesta 2010 aiempien kilpailijoiden Matti Jämsénin ja Mika Palosen kanssa. Bocuse d’Or -kilpailussa 2014–2015 Vottonen valmensi ja Manninen avusti Jämsénin joukkuetta, joka ylsi tähän mennessä Suomen parhaaseen sijoitukseen neljänneksi. Vottosen joukkueen johtajana toimii Sami Rekola. Pekka Terävä toimii kolmatta kautta Suomen joukkueen presidenttinä ja kuuluu myös kilpailun tuomaristoon.

Suomen joukkue on osallistunut perustajansa, ranskalaisen keittiömestarin Paul Bocusen mukaan nimettyyn kilpailuun sen alusta, vuodesta 1987 lähtien. Bocuse d’Or -loppukilpailu järjestetään kahden vuoden välein. Välivuosina finaalipaikoista kisataan Euroopan, Amerikan ja Aasian osakilpailuissa. Euroopan osakilpailussa Budapestissa Vottonen ja Manninen sijoittuivat kuudenneksi. Syyskuussa he voittivat Global Chefs Challenge -kilpailun Kreikassa.

article_short_bocuse12-2016.jpg

Wihuri’s new logistics center to be built in Vantaa

We are now hiring professionals to join our team

Future logistics center needs new talents. Join us to serve our growing customer base even more efficiently and with more quality. Read more about jobs available.

Wihuri has signed a contract with YIT to carry out a new logistics center project for Wihuri Oy Aarnio. The office and logistics property of 25,000 m2 is located in K3 Logistics business area in Viinikkala, Vantaa, between Ring III and Runway 3. Wihuri will take possession of the new premises in the end of 2018 when the existing operations in Tuko Logistics and Finnfrost move in stages in to the new logistics center.

“Our new logistics center represents a modern, temperature controlled flow through model which enables us to serve our customers even more efficiently and with better quality. The logistics center will include also office premises of 2,500 m2 where our clerical staff working in the metropolitan area, apart from cash-and-carry personnel, will move”, says Juha Mattila, Division Vice President at Wihuri Oy Aarnio.

“Co-operation between the two hundred-year-old companies has taken place in very good spirits. This project is a great continuation of Wihuri’s long story as a daily goods wholesale operator and it completes the extensive K3 business area developed by YIT”, mentions Heikki Lähdesniemi, Manager of Property Development at YIT.

Additional information:
Juha Mattila, Wihuri Oy Aarnio, tel. 020 510 6320, juha.mattila@wihuri.fi
Heikki Lähdesniemi, YIT Rakennus Oy, tel. 040 7110 266, heikki.lahdesniemi@yit.fi

Do you want to provide products or services to Wihuri Oy Aarnio's K3-program - please, fill Product and service provider -form.

It is time to select Finland's Pizza Master 2017

20.10.2016

Metro is involved in the selection of Finland's first Pizza Master in March 2017.

The search for Finland's first Pizza Master has started. The contest culminates at the finals held at the Fastfood & Café & Ravintola trade fair in March next year. If you are a professional cook or chef and have a passion for building pizzas, this is your chance.

The jury chooses eight applicants on the submitted recipes. Four best will continue to the final. The contestants will have five minutes to prepare the pizza and ten minutes to make it, both in semifinal and final. They must bring their own dough to the semifinal, and prepare one pizza following their own recipe and another using ingredients in the Sponsor baskets.

The finalists will prepare their doughs for the following day’s finals in front of the jury. The first pizza must be made using ingredients in the Sponsor baskets, and the second one using ingredients in the Waste basket. The competitors will be informed of the Sponsor baskets’ ingredients well in advance, but the Waste basket will be a surprise.

The jury judges the pizzas based on quality, creativity and execution. The flavour and quality of the ingredients are worth the most points. The jury is made up of leading industry professionals and the sponsors. Top chef Pekka Terävä will act as the chairman of the jury.

The idea for the Finnish competition comes originally from Sweden, where similar pizza competitions have been held already for a few years. The main partners of the Finnish competition are Arla Oy, Food Camp Finland Oy, HKScan and Metro-tukku. Easyfairs, Aromi magazine, Dieta Oy, Myllyn Paras Oy and Medanta Oy are also involved.

As friends of good food, Metro wants to make pizza even tastier than ever before.

Sign up for the competition by 10.12.2016 at pizzamestari.fi.

Pizzamestari2017_535x150px.jpg
Jenny ja Antti Wihurin rahasto

The Jenny and Antti Wihuri Foundation distributed grants

17.10.2016

The Jenny and Antti Wihuri Foundation distributed more grants than ever before, a total of 11.5 million euros.

The purpose of the Foundation, established in 1942 by Maritime Counsellor Antti Wihuri and Mrs Jenny Wihuri, is to promote and support Finnish intellectual and commercial cultivation. This year October 9, the grant was awarded to 492 applicants, of which 381 were private individuals or work groups and 111 were communities or organizations.

The largest recipients were the Finnish National Gallery, the Wihuri Research Institute, the Wihuri Physical Laboratory at the University of Turku, the Finnish Lifeboat Institution, the Children of the Station organization and the Crisis Management Initiative (CMI).

A donation of one million euros for the Finnish National Gallery's fundraising campaign is used to support the activities of the Ateneum, Kiasma and Sinebrychoff art museums, to acquire works of art for the Finnish State Art Deposit Collection, and for the research and development of art.

The Jenny and Antti Wihuri Foundation awards annual grants and prizes to promote science, art and other social activities. The Wihuri Research Institute, specialized in the basic research of cardio vascular diseases in Finland and the Wihuri Foundation Art Collection in Rovaniemi Art Museum are the longest-lasting and still active projects of the Jenny and Antti Wihuri Foundation. During its 74-year history, the Foundation has distributed grants for total of 284,8 million euros in today’s money.

Eero & Miikka, Global Chefs winners!

29.9.2016

Congratulations Eero & Miikka, winners of Global Chefs Challenge!

Eero Vottonen and Miikka Manninen won Global Chefs Challenge competition in Thessaloniki in Greece on Tuesday, Sept 27 among the 20 best chefs in the world. Great achievement on their way to Bocuse d'Or finals in Lyon in January 2017.

Photo: Sampo Kantele

tiedote_global_chef_Vottonen.jpg
article_short_535x300px_Kokkola_buffet.jpg

New Metro Cash & Carry now open in Kokkola

15.9.2016

The Metro Cash & Carry opened on Thursday, the 15th of September is built on the same plot next to the old one. Metro has operated in Kokkola already since the 1960s. The new, modern Metro Cash & Carry focuses on ease of buying, expert service and a locally tailored product selection.

Kokkola’s new Metro Cash & Carry received considerably more refrigeration and freezing room space. Energy efficiency has taken into account both in terms of the equipment and the lighting.

All of the general lighting is done using LED lamps, and the refrigeration equipment uses carbon dioxide, CO2, as a refrigerant. This refrigerant does not damage the ozone layer, and it has a low impact on the greenhouse effect.

Local businesses from Kokkola and the surrounding area have worked as contractors and designers on the project.

Wihuri Oy Aarnio has made several long-term investments in new and renovated Cash & Carries in recent years. A renovated Metro Cash & Carry was opened in Kuopio this May, and a completely new Cash & Carry opened its doors in Lappeenranta last year.

Metro Cash & Carry is located in Kokkola at Patamäentie 1, and it is open from 7 a.m. to 5 p.m. from Monday through Friday and from 9 a.m. to 1 p.m. on Saturdays.

Welcome for shopping!

 

Photo: Tomi Hirvinen

New Metro proffs at your service

16.8.2016

Metro strengthens its’ customer-oriented sales and selection management in horeca team by hiring new proffs.

Mikko Harju has been appointed to Sales Manager for Food line team effective May 30, based in Helsinki, Pitäjänmäki. Mikko has a strong experience in the horeca sector. He has worked as chef de cuisine, head of restaurant services and latest in recruitment services.
Sami Riikonen has been appointed to Sales Manager for Food line team effective June 6, based in Turku. Sami has a strong experience in the horeca sector. He has worked in several roles as a head waiter and restaurant manager.
Jyri Hänninen has been appointed to Category Manager for Product Management effective September 1, based in Helsinki, Pitäjänmäki. Jyri is responsible for developing customized product selections for different customer groups, especially for food serving and public sector. Jyri has diverse experience in the HoReCa market. Most recently he served as Category Manager of Atria.

 

article_short_nimitykset_Harju_Riikonen_Hänninen_uusi.jpg
Kokkola julkisivu_versio1_535x300px.jpg

New Metro Cash & Carry in Kokkola

1.7.2016

The new Metro Cash & Carry will open its doors in Kokkola September, 15.

The new Metro Cash & Carry will open its doors in Kokkola on the 15th of September, next to the old one.

The new Cash & Carry will provide its customers with quick & easy shopping, customer-oriented professional service together with diverse and comprehensive selection that takes regional needs into account.

As a long-time operator in the daily goods sector, our policy is to act responsibly every day. In constructions and renewals this actualizes through e.g. improved energy efficiency in lighting and refridgeration systems.

Bocuce d’Or Final: Bresse Chicken & shellfish

1.7.2016

Eero Vottonen and Miikka Manninen got to know the ingredients for the Bocuse d’Or finals: they will prepare Bresse Chicken & shellfish in Lyon.

Eero Vottonen and Miikka Manninen received info of the ingredients for the Bocuse d’Or finals: as a meat dish they will prepare Bresse Chicken & shellfish. The Bocuse d’Or Competition will celebrate its’ 30th anniversary with a tribute to the origins of the contest as Bresse Chicken was the first theme.

Vottonen tells that the ingredients of the meet dish were announced earlier than expected. Vottonen and Manninen will start preparing to the finals in early October after they have finished the Global Chef competition in Athens.

- Presenting Bresse Chicken & shellfish together will be fun, Eero Vottonen says.

Article_short_535px_bocuse1987.jpg

Onneksi olkoon Eero & Miikka!

Eero Vottonen ja Miikka Manninen sijoittuivat kuudenneksi Bocuse d'Or Euroopan osakilpailussa Budapestissa ja jatkavat loppukilpailuun Lyoniin 2017.

Bocuse d'Or Team Finland Eero Vottonen ja Miikka Manninen kilpailivat ensimmäisenä kisapäivänä tiistaina 10.5. Kilpailupäivä ei sujunut täysin suunnitelmien mukaan, mutta Vottonen ja Manninen hallitsivat tilanteen ja suoritus valmistui ajallaan ja annokset onnistuivat erinomaisesti. Joukkueen tavoite, palkintosija, jäi kuitenkin tällä kertaa saavuttamatta.

- Ei voi sanoa, että koko suorituksemme olisi ollut täydellinen, mutta kaikki ruoka saatiin esiin juuri sellaisena kuin oli tarkoitus ja laatu oli sitä, mitä sen pitikin. Lyoniin lähdemme haastajan asemasta erinomaisella mielellä ja tavoitteenamme on tietenkin korkein sijoitus, Eero Vottonen kertoo.

Euroopan osakilpailun voitti isäntämaa Unkari, toiseksi tuli Norja ja kolmanneksi Ruotsi.

 

Article_short_535px_Tuomaristo_työssään.jpg

Bocuse d’Or Budapestissa

Eero Vottonen ja Miikka Manninen kisasivat eilen Bocuse d’Orin Euroopan osakilpailussa Budapestissa. Sijoitus ratkeaa tänään.

Suomen Bocuse d’Or -edustajat Eero Vottonen ja Miikka Manninen selviytyivät hienosti eilisestä kisapäivästä Budapestissa. Euroopan osakilpailusta jatkoon menevät joukkueet ratkeavat tänään.

Vottonen ja Manninen valmistivat sekä kala-annokset että lihavadin tuomariston arvosteltaviksi sellaisina kuin etukäteen oli suunniteltu ja ajoissa, 5 tunnissa ja 35 minuutissa. Pientä ylimääräistä jännitystä ja järjestelyä kisaan toi tuomareiden tiukentunut linja keittiön ulkopuolella säilytettävien tarvikkeiden suhteen. Kaksikko hoiti tilanteen rautaisella ammattitaidolla eikä jännitys välittynyt kisakatsomoon saatikka tuomaristoon.

Kala-annoksen sterletti sai Vottosen hyppysissä seurakseen aromaattisen kuningasravun sekä fenkolia. Lisäksi lautaselle nostettiin sterlettiä kuivattujen tillinkukintojen ja merilevän kera sekä savustettua valkuaista, keltuaisemulsiota ja kaviaaria. Suomalaisuus maistui hapanleipätaikinasta tehdyn kuoren sisällä olevassa savustetussa kalassa sekä piimäherasta valmistetussa kaviaarilla ja piparjuurella maustetussa kastikkeessa.

Annoksen kasvislisukkeen raaka-aineet kilpailijat saivat valita vasta kisapäivää edeltävänä iltana yhteiseltä raaka-ainetorilta. Vottonen valitsi valkoista parsaa ja kukkakaalia, josta hän valmisti Mannisen kanssa rakuunan ja fenkolin kanssa kypsennettyä parsaa ja kuivatulla tillinkukalla maustettua kukkakaalia. Annokseen piti yllätysraaka-aineena sisällyttää myös rakuuna.

Lihavadin kruunasi saksanhirven paisti ja potka katajanmarjoilla, kylmäsavustetulla peuran sydämellä ja rosmariinilla. Saksanhirven fileetä maustoi tryffeli ja savustettu poron luuydin. Kastikkeessa maistuivat kuusen ja männyn kerkät. Lisukkeena Vottonen ja Manninen tarjosivat koivuviinietikassa keitettyä, valkosipulilla ja karhunlaukalla täytettyä sipulia sekä maa-artisokka-fenkoli-omenakroketteja. Viimeistelijöinä toimivat kokonaisena poltetut tryffelivoilla maustetut kevätkaalit, friteeratut savoijinkaalin lehdet sekä kaalinversoista tehdyt tryffeliemulsiolla maustetut kimput.

Bocuse Team Finland is feeling good

08.03.2016

Eero Vottonen and Miikka Manninen have managed to reach flavour and appearance they were looking for in their Budapest competition dishes. Next, they're going to practise preparing the dishes within the time limits set in the competition.

Bocuse Team Finland, Eero Vottonen and Miikka Manninen, is well-prepared for the Bocuse d’Or European regional competition, which will be held this May in Budapest. The whole team has been practising determinedly under Vottonen's command, 5–7 days a week, and they're feeling good. The team is supplemented by Tiina Rasmussen, Clara Keh and Kaisla Keimala, all students from the Perho Culinary School.

- I'm pleased with the structure and appearance of the dishes. We've also managed to reach the flavours we were looking for in Budapest's mandatory ingredients: red deer hind quarter, sterlet and golden caviar, says chef Eero Vottonen.

At some point, you have to stop planning and developing the dishes and start competing against the clock. The competitors are given five hours to prepare the fish dish, and five hours 35 minutes for the meat dish.

- We're going to start finalizing our schedule in the middle of March.

Perho's training kitchen is completely similar to the competition kitchen in Budapest in terms of its functions and positioning.

Plenty of taste in the dishes

Team Finland's dishes are judged fifth, right after Norway, which won the competition last year.

- The dishes need to be rich in flavour, so that the judges can make out the ingredients. It takes at least five minutes to get the meat dishes on the serving plate and from the competition kitchen to the judges, which means that the flavour should be at its best when the meat is a bit tepid, Vottonen goes on.

Vottonen says that it's always a good sign when judges take their time to taste a dish. It means that the degree of doneness is just right and that they also enjoy the flavour. In the competition, the fish and meat dishes are scored separately, with points given for the flavour, appearance and presentation of the dish, as well as for the work done in the kitchen and for kitchen cleanliness.

A truckload of goods will be transported from Finland to Budapest, i.e. some ingredients and tableware. The national speciality, which is one of the competition dishes, can be prepared in advance and taken to Budapest.

One garnish for the fish dish will be announced in Budapest only on the morning of the competition. Vottonen and Manninen are joking that it will probably be sweet pepper.

Photo: Juulia, www.vaimomatskuu.com

Article_short_535x535px_bloggarin_Vottonen.jpg
Bocuse d'Or Team Finlandin Eero Vottonen valmistamassa annosta Metron aineksista

Metro continues its Bocuse d’Or cooperation

4.1.2016

Top chefs Eero Vottonen and Miikka Manninen, preparing for Bocuse d'Or, will conjure up new taste sensations from ingredients supplied by Metro.

Metro will continue its tasty cooperation with Finnish Bocuse d'Or competitors in 2016–2017. In November 2015 top chefs Eero Vottonen and Miikka Manninen started preparing full-time for the world's most prestigious chef competition at Perho's training kitchen. The first bout will be at the European regional competition in Budapest in May. The mandatory ingredients are red deer, sterlet and golden caviar.

– Red deer hind quarter is a familiar ingredient that I'm happy to work with, but sterlet is still unfamiliar to me. First task is to get to know to the ingredients and find out how we can get the best flavours out of them with different cooking methods, Vottonen tells us.

Sterlet, a species of sturgeon, lives in inland waters, for example in Hungary and Russia. It has also been spotted in Helsinki's waters in 1980 (Natural Resources Institute Finland, May 2013).

Vottonen is also thrilled about the fact that he has to use venison to come up with dishes suitable for the spring, an ingredient more familiar to us Finns in late autumn. Vottonen is going to look for clean, Finnish flavours to complement the mandatory ingredients.

– Our job is to promote Finland as an interesting culinary country and introduce Finnish products abroad.

Finland's best previous placing is fourth

The master of the Finnish team, 31-year-old Eero Vottonen, and his apprentice, 19-year-old Miikka Manninen, both have solid experience from previous Bocuse d'Or competition. Vottonen coached and Manninen assisted Matti Jämsén's team that finished fourth, Finland's best placing so far. The team leader is Sami Rekola and the president is Pekka Terävä, who also acts as the Finnish judge.

– Previous experience in the competition is an incredible advantage. We are familiar with the operating model, even if the raw materials are different, say Vottonen and Miikka Manninen.

Vottonen is Chef of the Year 2012 and last year's competition leader. Manninen graduated from the Perho Culinary School this year. Both have worked in top restaurants in Helsinki, such as G.W. Sundmans and Olo. In addition to their common background, they are united by a passion for cooking and a hunger for success at Bocuse d'Or.

– Our strategy for the competition will be aggressive, and we will compete in the finals in Lyon, Vottonen says firmly.

Team Finland has taken part in the competition, named after its founder, the French chef Paul Bocuse, from the beginning, since 1987. Bocuse d'Or finals will be held in Lyon in January 2017, where 24 teams will compete against each other. 20 countries will participate in the European qualifiers, and 11 of them will continue to the finals. Vottonen and Manninen are supported by a number of renowned Finnish companies working with good food and design.  Read more

Kisälli Mannisella on kokemusta Bocuse d'Or -kokkikilpailusta
article_short_Suomi100v_ravintolassa_vai_kotona.jpg

Eating in a restaurant or at home?

09.05.2017

Dining with family, friends, and coworkers is a social event. Who we eat with is just as important as what and where we eat. Read more in our Suomi 100 articles.