Skip to content Skip to navigation menu
Toimittajien ilmoittamat poikkeamat
Poikkeavat tilaus- ja toimituspäivät 2020 - Pääsiäinen, viikot 15-16
Tiedote varautumisestamme koronavirusepidemiaan

Onneksi olkoon Pizzamestari Miquel Papaianni ja Burgermestari Pekka Koponen!

Kovatasoiset Pizzamestari- ja Burgermestari-kilpailut käytiin Fastfood & Café & Ravintola -messuilla.

Wihurin Metro-tukku oli yhtenä pääyhteistyökumppanina valitsemassa uutta Pizzamestaria ja Suomen ensimmäistä Burgermestaria Fastfood & Café & Ravintola -messuilla 6.–7.3.

Pizzamestari-kisassa voiton vei helsinkiläisravintola Capperin keittiömestari ja ravintoloitsija Miquel Papaianni. Toiseksi ylsi Matteo Macaluso Daddy Greens Pizzabaarista Helsingistä, kolmanneksi Martin Harmina Strandhovetista Närpiöstä ja neljänneksi Alberto Neri Fat Lizardista Espoosta.

Suomen ensimmäiseksi Burgermestariksi valittiin keittiömestari Pekka Koponen Ravinteli Huberista Tampereelta. Toiseksi tuli Sami Liimatainen Jyväskylän Naughty BRGRista, kolmanneksi Petri Tauriainen Turusta Ravintola Teinistä ja neljänneksi Jari Rahkola RUOK Burger Rukalta.

Kummassakin kisassa päätuomarina toiminut Pekka Terävä kertoo kisojen olleen kovatasoisia.

– Pekka Kososen voittoburgeri oli huippukäsityötä alusta loppuun asti ja yksi parhaimpia burgereita mitä olen syönyt. Miquel Papaiannin pizzassa korostui innovatiivisuus, ja hän toteutti kilpailutyönsä tehtävänantoa kunnioittaen ja ajankäyttöä halliten.Miquel valmistaa jokaisen pizzan rakkaudella

Pekka Terävän mukaan kaikkien Pizzamestari-kilpailijoiden pizzapohjat olivat loistavia. Miquel Papaianni erottui kastikkeella, johon hän oli lisännyt äyriäisiä ja tarjosi sen erikseen.

– Kastikkeeseen käytän kolmea eri tomaattilajiketta ja viimeisen silauksen se saa basilikasta. Erityisen tarkkana pitää olla ettei basilikaa keitä liikaa. Ruuanlaittoon tarvitaan hyvät raaka-aineet, mutta maku syntyy siitä, että ruoka valmistetaan rakkaudella, Miquel Papaianni sanoo.Italialaiseen perheeseen Argentiinassa syntynyt Miquel muutti Suomeen 2014 ja avasi seuraavana vuonna ystäviensä kanssa ravintolan Oulunkylään. Miquelin mukaan Capperi on ensimmäinen napolilaisia gourmetpizzoja tarjoava ravintola Skandinaviassa.

Pekan burgerissa maistui käsityöläisyys

Keittiömestari Pekka Koposen burgeri sai päätuomari Pekka Terävältä kiitosta käsityöläisyydestä ja makujen tasapainosta. Burgermestari-ehdokkaat valmistivat mahdollisimman monta komponenttia itse alusta lähtien, mm. kastikkeet ja sämpylät.

Pekka oli testannut burgerireseptiään Ravinteli Huberissa ja tuunannut sitä asiakkailta saadun palautteen mukaan. 

  • Wihuri_4v.svg
  • Wipak_4v.svg
  • brand-winpak.svg
  • Metrotukku_logo_sininen_uusi.svg
  • Tekninen_kauppa_4v.svg
  • Jetflite_4v.svg