Skip to content Skip to navigation menu
Maintenance break Sat 16.11.2019 16.15 - 18.00. Sorry for the inconvenience!

Riistaruokien ykkönen kruunaa syysaterian!

Kokeile keittiömestarimme Juuse Mikkosen herkullista hirvipataa.

Hirvipata à la Juuse
neljälle

Raaka-aineet
Hirven luuton lapakuutio 1 kg
Riistaliemi 1 l
Täyteläinen punaviini 1 plo
Keltasipuli 300 g
Porkkana 500 g
Juuriselleri 200 g
Tuore rosmariini 2 oksaa
Tuore timjami 2 oksaa
Laakerinlehti 3 kpl
Mustapippuri kokonainen 10 kpl
Katajanmarja 5 kpl
Lehtipersiljaa muutama oksa
Voita paistamiseen

Valmistus
Paista voissa kuutioihin hyvä väri, mausta suolalla. Laita kattilaan ja lisää punaviini, keitä kasaan. Lisää lohkottu sipuli, puolet porkkanasta ja selleristä, mausteet sekä riistaliemi. Peitä kannella ja hauduta uunissa 140 asteessa 4 tuntia tai kunnes lihat ovat kypsiä. Nosta kypsät lihat pois liemestä ja siivilöi liemi. Yhdistä kattilaan ja hauduta kunnes maku on intensiivinen. Keitä loput porkkanat ja selleri, yhdistä pataan ja koristele lehtipersiljalla.

 

 

Wihurin Metro-tukun valikoimasta:

2061812100003 Hirven sisäfilee, Eesti
2061812000006 Hirven ulkofilee, Eesti
2061810300009 Hirven entrecote, Eesti
2061811900000 Hirven paahtopaisti, Eesti
2061811400005 Hirven sisäpaisti, Eesti
2061811500002 Hirven ulkopaisti, Eesti
2061811600009 Hirven kulmapaisti, Eesti
2061812300007 Hirven luuton lapa, Eesti
4740618001247 Hirven jauhettu liha, Eesti
4740618004163 Hirven lapakuutio luuton 2,5kg, Eesti

Puhdasta, suomalaista poroa!

Kokeile vaativampaankin makuun sopivaa pororeseptiä keittiömestariltamme Juuse Mikkoselta.

Paahdettua poron ulkofilettä ja haudutettua poron kieltä
neljälle

Raaka-aineet
Poron ulkofile 600g
Poron kieli 1 kpl
Juuriselleri 300 g
Kuohukerma 2 dl
Ruusukaali 300 g
Tuore piparjuuri 50 g
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Rypsiöljyä ja voita paistamiseen
Tuore timjami 2 oksaa
Hienonnettua ruohosipulia

Valmistus
Hauduta poron kieli miedolla lämmöllä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, kuori ja anna jäähtyä liemessä. Kuutioi selleri ja keitä vedessä kunnes lähes kypsä, siivilöi vesi pois, lisää kuohukerma ja keitä kypsäksi. Aja blenderissä sileäksi, mausta suolalla. Paahda poronfileisiin öljyssä hyvä väri, lisää muutama nokare voita sekä timjaminoksat, valele fileitä vaahtoavalla voilla. Siivuta kieli ohueksi, lämmitä varovasti haudutusliemessä ja raasta tuoretta piparjuurta päälle. Tarjoa voilla glaseerattujen ruusukaalien sekä kasaan keitetyn riistaliemen kera.

 

Wihurin Metro-tukun valikoimasta:

2058486500000 Poron ulkofilee kalvoton, n.600g
2058486700004 Poron sisäfilee n.150 g
2058401400002 Poron entrecote n.250g
2058484700006 Poron paahtopaisti n.400g
2058486200009 Poron sisäpaisti n.600g
2058422100004 Poron vasan maksa n.450g
2058403300003 Poron kieli n.200g
2058474900003 Poron sydän n.200g
2058443300001 Poron takapotka annospala n.375g
6430018222332 Poronkäristys 2,5kg
6430018223575 Lämminsavu pororouhe 1kg

  • Wihuri_4v.svg
  • Wipak_4v.svg
  • brand-winpak.svg
  • Metrotukku_logo_sininen_uusi.svg
  • Tekninen_kauppa_4v.svg
  • Jetflite_4v.svg