Skip to content Skip to navigation menu

1. tiedote menthol-savukkeiden ja muiden ilman jäljitettävyysominaisuuksia olevien savukkeiden ja kääretupakoiden takaisinvedosta touko-kesäkuussa 2020.


Miksi takaisinvedot toteutetaan?

Menthol-savukkeiden ja ilman jäljitettävyysominaisuuksia olevien savuke- sekä kääretupakkapakkausten myyntikielto astuu voimaan 20.5.2020. Tästä päivämäärästä lähtien edellä mainittujen tuotteiden vähittäismyynti kuluttajille on laitonta. Tämä myyntikielto pohjautuu EU-direktiiviin (EUTPD2) ja Suomen voimassaolevaan tupakkalakiin. 
 
Varautuminen tulevaan takaisinvetoon
 
Suosittelemme vähittäiskauppiaita pitämään tupakkahyllyjen kierrot erityisen hyvässä kunnossa nyt keväällä, jotta hyllyyn ei jäisi menthol-savukkeita sekä vanhoja savuke- ja kääretupakoita ilman jäljitettävyysominaisuuksia palautettavaksi myyntikiellon astuessa voimaan. Tupakoiden maahantuojat tulevat vetämään takaisin vain määrätyt hiljattain jakelussa olleet GTIN-koodit, joten jos myyntipisteessä on hivenenkään vanhempia GTIN-koodeja (yleensä halvemmilla vähittäismyyntihinnoilla olevia rasioita), ne kannattaa viimeistään nyt myydä pois. Vanhoja koodeja ei tulla hyvittämään.
 
Takaisinvedettävät tuotteet
 
Takaisinveto koskee kaikkia menthol-savukkeita, joita on ollut hiljattain jakelussa. Erittely GTIN-koodeista välitetään toukokuussa takaisinvetoilmoituksen yhteydessä. 
 
Takaisinveto koskee kaikkia savukkeita ja kääretupakoita ilman jäljitettävyysominaisuuksia, joita on ollut hiljattain jakelussa. Erittely GTIN-koodeista välitetään toukokuussa takaisinvetoilmoituksen yhteydessä.
 
Alustavat toimintaohjeet takaisinvedolle
 
Metron takaisinveto koskee vain meiltä hankittuja tuotteita. Tulemme toteuttamaan takaisinvedot tupakan maahantuojien osoittamista GTIN-koodeista normaalin takaisinvetoprosessin mukaisesti. Tämä takaisinveto tulee olemaan tyypiltään sellainen, että tuotteet kerätään takaisin ja palautetaan Metron K3-varaston kautta aina maahantuojille asti. Myyntikiellon astuessa voimaan on palautusilmoituksen tekoon varattu 3 viikkoa aikaa. Palautus on tehtävä yhdellä kertaa eikä jälkipalautuksia ja hyvityksiä aikarajan jälkeen suoriteta. Tarkemmat toimintaohjeet tiedotetaan lähempänä takaisinvedon ajankohtaa ja tietenkin sen yhteydessä.
 
Lisätietoja
Lisätietoja seuraavassa tiedotteessa, joka julkaistaan arviolta viikolla 17.
 
Ystävällisin terveisin
Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku

  • Wihuri_4v.svg
  • Wipak_4v.svg
  • brand-winpak.svg
  • Metrotukku_logo_sininen_uusi.svg
  • Tekninen_kauppa_4v.svg
  • Jetflite_4v.svg