Skip to content Skip to navigation menu
Toimittajien ilmoittamat poikkeamat
Poikkeavat tilaus- ja toimituspäivät 2020 - Pääsiäinen, viikot 15-16
Tiedote varautumisestamme koronavirusepidemiaan

Vuoden Kokki 2019 -finalistit valittu

Vuoden Kokki -finalistit ovat Janne Blomqvist, Johan Kurkela, Lasse Lindström, Simo Paalanen, Mikko Kaukonen, Lari Helenius, Ville Korhonen ja Jarkko Pulkkinen.

Kahdeksan finalistia, Janne Blomqvist, Johan Kurkela, Lasse Lindström, Simo Paalanen, Mikko Kaukonen, Lari Helenius, Ville Korhonen ja Jarkko Pulkkinen, kilpailee tänä vuonna Vuoden Kokki -tittelistä Kevätmessuilla Helsingissä lauantaina 6.4. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -voittajat julkistetaan klo 16.

– Semifinaali oli todella kovatasoinen. Tuomaroinnista teki haastavan se, että kilpailijat käyttivät eri raaka-aineita. Semifinaalitehtävässä he saivat valita pääraaka-aineen kanasta, possusta tai naudasta, tuomaristoon kuulunut Wihurin Metro-tukun keittiömestari Juuse Mikkonen kertoo.

 

Janne Blomqvist, Lilla Roberts/Krog Roba, Helsinki

Kaksi kertaa aiemmin Vuoden Kokki -kilpailussa mukana ollut Janne on harjoitellut ja viilannut suoritustaan enemmän kuin edellisillä kerroilla ja odottaa menestystä.

Janne on työskennellyt mm. G.W. Sundmansissa, Töölönrannassa ja Pastoralessa Belgiassa. Hänelle tärkeintä on, että ruoka on aina mahdollisimman laadukasta sekä ja ajan hermoilla olevaa.

– Parasta ruoka on, kun käyttää sesongin parhaita sekä laadukkaimpia raaka-aineita ja yhdistää ne aasialaisiin makuihin.

Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki

Mikko on Vuoden Kokki -kisojen konkari, ja hän toivoo ylittävänsä itsensä jännityksen ja paineen alla.

Mikko on työskennellyt mm. Olossa, Groteskissa, Haviksessa, Lyonissa , Frescorantessa ja Bellevuessa.

– Minulle on tärkeää sekä itseni että muiden kehittäminen, puhtaat ja laadukkaat raaka-aineet sekä suomalaisen ruokakulttuurin edistäminen.

Lasse Lindström, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää

Lasse haastaa ammattitaitonsa Vuoden Kokki -kilpailuissa tavoitteenaan ykkössija.

Lasse on työskennellyt Postresissa, Chez Dominiquessa, Luomossa ja G.W. Sundmansissa. Hänelle on tärkeää tarjota asiakkaille parasta jokaisessa työvuorossaan.

– Ruoan täytyy olla herkullista ja siinä pitää olla jotain, mitä asiakas ei kotona saisi lautaselleen. Nykypäivänä on tärkeää huomioida raaka-aineiden käyttö monipuolisesti ja kokonaan.

Johan Kurkela, Ravintola Nude, Helsinki

Johan on ollut mukana monissa kilpailuissa ja Vuoden Kokki -kilpailu on luonnollinen jatkumo.

Johan on työskennellyt Ravintola Olossa sekä Ultimassa ja ollut työharjoittelussa G.W Sundsmansissa.

– Maku, maku ja vielä kerran maku on ruokafilosofiani. Toivon suomalaisten, maailman puhtaimpien raaka-aineiden ja suomalaisen käsityön saavan enemmän näkyvyyttä ja tunnustusta maailmanlaajuisesti tulevaisuudessa.

Lari Helenius, Ravintola Olo, Helsinki

Lari on valmistautunut huolella Vuoden Kokki -kilpailun tiukkaan aikatauluun.

Lari on työskennellyt Fishmarketissa ja Sinnessä Helsingissä.

– Työskentelen sen eteen, että jokaisen asiakkaan ilta sujuu tyylikkäästi ja herkullisesti. Toivon, että ruoan arvostus lisääntyy jatkossakin ja saamme lisää korkeatasoisia helppoja herkutteluravintoloita sekä tähtiravintoloita.

Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki

Voiton tahto ja aiempien vuosien onnistumiset saivat Villen hakemaan Vuoden Kokki -kilpailuun tänäkin vuonna.

Ville on työskennellyt Hangon Casinolla, Olossa, Sassossa ja Demossa.

– Tärkeää on, että jokainen asiakas lähtee tyytyväisenä pois ravintolasta: ruoan pitää olla herkullista ja tunnistettavaa. Toivon, että ravintolat tekisivät enemmän yhteistyötä tulevaisuudessa. Suomi on niin pieni maa, että kaikki voisivat paremmin puhaltaa yhteen hiileen.

Simo Paalanen, Ravintola Grön, Helsinki

Ulkomailta Suomeen palannut Simo uskoo, että Vuoden Kokki -kilpailussa riittää jännitystä ja adrenaliinia virtaa, kun kisakello lähtee käyntiin.

Simon työpaikkoja ovat olleet Pastis ja Olo, Vue De Monde Melbournessa ja Automata Sydneyssä sekä yhden Michelin-tähden ravintola Canvas Bangkokissa.

– Kokkaaminen on minulle intohimo. Pidän vahvoista mauista. Pidän siitä, että kun otat yhden haarukallisen tai lusikallisen tunnet sen koko suussasi ja kehossasi. Nautin työstäni ja siitä, kun näen asiakkaan nauttivan tiimin tekemästä ruuasta.

Jarkko Pulkkinen, Hotel Ellivuori, Sastamala

Kokkimaajoukkueessakin kilpaillut Jarkko keskittyy täysillä suoritukseensa ja toivoo, että pystyy nauttimaan Vuoden Kokki -kilpailun fiiliksestä.

Jarkko on työskennellyt mm. Savoyssa, Stefan's Steakhousessa, Makasiinissa Hangossa, Kultaisessa Porossa Levillä sekä Estellessä ja Saint Crispinissä Australiassa.

– Tarjoan läheltä, puhdasta ja konstailematonta ruokaa pöytään. Inspiroidun myös metsästä ja luonnosta. Pyrin hyödyntämään mahdollisimman monipuolisesti kaiken raaka-aineista. Juoma- ja palvelufilosofiani on rentoa, kiireetöntä mutta ammattitaitoista.

Kuva: Santeri Stenvall/ELO-säätiö

  • Wihuri_4v.svg
  • Wipak_4v.svg
  • brand-winpak.svg
  • Metrotukku_logo_sininen_uusi.svg
  • Tekninen_kauppa_4v.svg
  • Jetflite_4v.svg