Skip to content Skip to navigation menu
On Friday, December 6, 2017, we are celebrating Independence Day and there will be no wholesale deliveries. Independence Day also has an impact on orders and deliveries.
Fazer Leipomot informs: Deliveries of Oululainen Reissumies Eväsleipä are on hold

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija on valittu

Vuoden Kokki 2019 on Mikko Kaukonen ja Vuoden Tarjoilija 2019 on Heidi Martikainen. Wihurin Metro-tukku onnittelee!

Kovatasoiset kokkien ja salipuolen ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut käytiin Kevätmessuilla 5.–6.4. Vuoden Kokki 2019 on Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki ja Vuoden Tarjoilija 2019 Heidi Martikainen, ravintola Farang, Helsinki.

Vuoden Kokin finaalitehtävä oli kaksiosainen: street foodia edustavien kasvis-, kala- ja äyriäisannosten valmistaminen 12 hengelle ja old school -tyyliin vadilta esiteltävä pääruoka islantilaisesta karitsasta. Kilpailun päätuomarina toimineen, ravintola Göstan ravintoloitsijan Henry Tikkasen mukaan Mikko Kaukonen onnistui jokaisessa kilpailutehtävässä. Henry on Vuoden Kokki 2001.

Vuoden Tarjoilija -finalistit kisasivat baari- sekä saliruoan valmistus- ja bistrotehtävistä.

– Suurimmat erot nousivat tekniikasta ja Heidi Martikaisen voiton ratkaisi asiakaspalvelutaitojen omaksuminen, päätuomari, Pet Ravintolat Oy:n ravintoloitsija Petra Granqvist kertoo.

Vuoden Kokki palkittiin Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron apurahalla ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahaston myöntämällä 10 000 euron apurahalla. Yhteistyökumppanit palkitsivat finalisteja omilla tunnustuksillaan, mm. Wihurin Metro-tukku palkitsi Vuoden Kokki -kisan luovimmista suorituksesta Simo Paalasen helsinkiläisravintola Grönistä ja Vuoden Tarjoilija -kisan luovimmasta suorituksesta Joona Finnin ravintola Figarosta Jyväskylästä.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailutoiminnan pääyhteistyökumppaneita ovat Wihurin Metro-tukku, HKScan, Messukeskus, Metos, Valio ja Viking Line. Kilpailujen yhteistyökumppaneita ovat myös Ainoa Winery, Arvo Kokkonen, Aromi-lehti, Astiavuokraus Jubilee, Diversey Suomi, E.Ahlström, Fredman Group, MaRa, Meira, MTK, NORD-T, Pajunen, Perho Liiketalousopisto, Polar Electro Finland, Puljonki, SLC, Vingruppen Finland ja Vitriini-lehti.

 

Vuoden Kokki 2019 -tulokset

Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki, 1243 p

Lari Helenius, Ravintola Olo, Helsinki, 1201 p

Johan Kurkela, Ravintola Nude, Helsinki, 1194 p

Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki, 1102 p

Simo Paalanen, Ravintola Grön, Helsinki, 1093 p

Lasse Lindström, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää, 1068 p

Janne Blomqvist, Hotel Lilla Roberts/ Krog Roba, Helsinki, 1039p

Jarkko Pulkkinen, Hotel Ellivuori, Sastamala, 1032 p

Maksimipisteet: 1460 p

 

Vuoden Tarjoilija 2019 -tulokset

Heidi Martikainen, Ravintola Farang, Helsinki, 83,42 p

Christian Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki, 83,25 p

Leeni Hyvärinen, Ravintola Palace, Helsinki, 78,98 p

Joona Finni, Ravintola Figaro, Jyväskylä, 78,82 p

Maksimipisteet: 100 p

Kuva: Santeri Stenvall/ELO-säätiö

  • Wihuri_4v.svg
  • Wipak_4v.svg
  • brand-winpak.svg
  • Metrotukku_logo_sininen_uusi.svg
  • Tekninen_kauppa_4v.svg
  • Jetflite_4v.svg